e-CMR met App2Track

U vraagt zich af waarom het pakketje wel bij u aan de deur zonder papier geleverd kan worden maar dit in uw bedrijfsproces nog niet mogelijk is?
Met App2Track bent u in staat wettelijk goedgekeurde digitale vrachtbrieven (e-CMR) te gebruiken waardoor u minder administratieve lasten heeft en u sneller uw transport kunt afhandelen.

Wettelijk erkend e-CMR – digitale vrachtbrief platform

App2Track is een van de partijen die door NIWO is aangewezen als erkende partij om e-CMR’s of digitale vrachtbrieven uit te geven. App2Track wordt door het NIWO gehouden aan precieze voorwaarden waaraan softwareleveranciers moeten voldoen.
In Nederland is de NIWO door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aangewezen als de bevoegde autoriteit.

Kostenbesparing met App2Track e-CMR

App2Track heeft twee belangrijke kosten argumenten die een studie van de Universiteit Hasselt hebben aangetoond. Per transactie valt gemiddeld 13,00 Euro besparing te halen indien het papier wordt vervangen door een digitale oplossing.

Besparing op directe kosten: Tijd die nodig is voor afdrukken, uitgeven, laten tekenen en vooral het wachten door chauffeurs. Wanneer de vrachtpapieren weer ingeleverd zijn start de administratieve verwerking met ontvangen, uitzoeken, financiële verwerking (emballage-vervoerskosten) en archiveren.

Besparing op indirecte kosten: extra tijd die nodig is als de vrachtpapieren niet, te laat of incompleet (ingevuld) bij u terugkomen voor verwerking en archivering. Deze zoekkosten en de bijhorende herstelkosten vormen een belangrijk aandeel in de kosten van uw papieren proces.

Is mijn boordcomputer geschikt voor App2Track e-CMR?

App2Track ondersteunt boordcomputer leveranciers met de mogelijkheid tot een volledige integratie. Momenteel zijn dat: Mercedes Benz Fleetboard, Rietveld, Vehco en de TomTom PRO-series. Daarnaast heeft App2Track een integratie in het vragenpad en/of een data integratie met Trimble Fleet XPS tablet boordcomputers (in ontwikkeling).

App2Track e-CMR werkt zowel op iOS als op Android toestellen en kan ook als app gebruikt worden op een telefoon of tablet.