SPAR maakt processen volledig papierloos en efficiënter met Simon Loos en App2Track

SPAR heeft in samenwerking met transportbedrijf Simon Loos gekozen voor een volledig papierloos proces in de winkeldistributie naar hun winkels in Nederland. Deze innovatieve oplossing is mogelijk gemaakt door de samenwerking met App2Track.

Met de installatie van App2Track op de Trimble tablets van Simon Loos kunnen de chauffeurs alle ritten helemaal papierloos afhandelen. De app biedt features zoals ritplanning, navigatie naar de juiste adressen en verantwoording van geladen en geleverde aantallen.

e-CMR

Met deze digitale aanpak heeft SPAR zijn transport- en leveringsprocessen aanzienlijk gestroomlijnd en de e-CMR vrachtbrief via App2Track volledig elektronisch gemaakt. Waar voorheen alle gegevens handmatig moest worden overgenomen van papier kan nu kan alle relevante informatie direct digitaal worden verwerkt. Hierdoor geniet SPAR nu van een efficiëntere transportafhandeling van ritinformatie en emballage registratie waarbij er ook minder fouten gemaakt worden.


Emballage app

Optimizers, het bedrijf achter App2Track, heeft ook een nieuwe emballage app ontwikkeld voor SPAR supermarkten. Hiermee kunnen medewerkers van alle 600 winkels de inhoud van retourcontainers, big bags en andere emballage heel gemakkelijk vastleggen. Na het laden door de chauffeur kan op basis van een steekproef op het retourencentrum de afhandeling gedaan worden. Dit betekent dat het tijdrovende proces van het op papier noteren van aantallen kratten en fusten tot het verleden behoort.

Papierloze totaaloplossing

SPAR heeft met de implementatie van App2Track en de emballage app een belangrijke stap gezet in de digitalisering van zijn logistieke processen. Het volledig papierloze proces biedt veel voordelen, waaronder tijdsbesparing, verbeterde nauwkeurigheid en efficiëntere financiële afhandeling. Het kunnen aanbieden van zo’n totaaloplossing helpt App2Track bij het bevorderen van de transitie naar papierloze logistieke processen bij vervoerders, verladers en hun klanten.

Met de implementatie van App2Track en de emballage-app heeft SPAR bewezen dat ze vooroplopen in de retailsector als het gaat om digitalisering en efficiëntie. Door de samenwerking met Simon Loos en App2Track hebben ze niet alleen hun logistieke processen geoptimaliseerd, maar ook een sterke basis gelegd voor toekomstige groei en samenwerking met andere belangrijke spelers in de branche.

Kijk de video voor het hele verhaal! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jullie onderneming.

Neem contact op