Simacan ervaart transportrit met App2Track

Instappen bij een vrachtwagenchauffeur tijdens de transportrit. We kunnen er ons allemaal wel iets bij voorstellen wat het werk van een vrachtwagenchauffeur inhoudt. Maar wat gebeurt er nou echt allemaal op de weg en in de wagen? Tien medewerkers van Simacan konden tijdens de meerijdrit met Redder Transport met eigen ogen zien welke uitdagingen je in het verkeer en tijdens het laden/ lossen tegenkomt.

In de cabine heb je het grootse uitzicht over de weg. Met de muziek aan en de rit ingeladen in App2Track kan de rit beginnen. Redder Transport rijdt voor onder andere Jumbo Supermarkten. Tijdens deze ritten maken chauffeurs gebruik van App2Track voor de navigatie, actuele verkeersupdates zoals wegwerkzaamheden en om de levering direct te laten ondertekenen.
De vrachtbrief kan nu digitaal worden doorgestuurd naar de administratie.

bron: Simacan

“De chauffeurs zijn allervriendelijkst en supertrots op hun mooie wagens. Dit merk je tijdens de rit en het werk loopt soepel”, is wat de Simacan medewerkers allemaal bij terugkomst kunnen beamen.

Leermomenten

App2Track werkt samen met Simacan om de weginformatie zo goed mogelijk in de app weer te geven middels de Simacan Control Tower. Door deze samenwerking kunnen verladers zien waar hun chauffeurs rijden en wat de status is van hun rit. Voor de medewerkers van Simacan was het dan ook extra interessant om een keer een transportrit mee re rijden. Zo een dag is niet alleen heel leuk, maar levert ook interessante inzichten op. “De starttijd van een rit is afhankelijk van de eindtijd van de rit hiervoor. Dit doorberekenen op ons platform is een nieuwe feature voor vervoerders. Tijdens deze meerijdrit kwamen we erachter dat dit ook voor verladers belangrijk is”, vertelt een van de Simacan medewerkers na afloop.

Benieuwd naar de andere inzichten van Simacan? Lees dan hier de blog die Simacan schreef over deze dag.

Kennis toepassen in de praktijk

De onnodige wachttijden op het losdoc of het staan in de file terwijl je ook anders had kunnen rijden, is verleden tijd. Binnenkort vertellen we je meer over de voordelen en kansen van de jarenlange succesvolle samenwerking tussen App2Track en Simacan. Hierin nemen we de opgedane kennis mee om chauffeurs nog beter te informeren over de dagelijkse werkzaamheden en stakeholders te voorzien van accuratere data. Houd onze nieuwspagina in de gaten!

Meer informatie over App2Track

Wil je meer weten over App2Track? Neem dan contact met ons op.