Connected Transport platoon

APP2TRACK WERKT MEE AAN EXPERIENCE WEEK CONNECTED TRANSPORT

De eerste week van oktober kwamen logistieke partners, overheden en kennisinstellingen samen voor de Experience Week Connected Transport. Gedurende die week werd er getest met in konvooi rijdende vrachtwagens, die gebruik maakten van slimme technologieën waaronder App2Track. Maar liefst 49 ritten tijdens de Experience Week werden in konvooi gereden vanaf het Ahold distributiecentrum met App2Track.

Waarom Connected Transport?

De Experience Week was een live demo van Connected Transport. De testweek komt voort uit een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met als doel het verbeteren van duurzaamheid, efficiëntie en veiligheid in de logistieke sector. Door de groeiende hoeveelheid vrachtverkeer op de Nederlandse snelwegen is het belangrijk om dit in goede banen te leiden. Tijdens de Experience Week werd getest hoe het rijden in konvooi en gebruik van technologieën hieraan bij kunnen dragen. Bekijk de video voor een impressie van de Experience Week.

De rol van App2Track bij Connected Transport

App2Track is de smartphone applicatie voor het delen van data met verladers. Alle testritten in konvooi vanaf het Ahold distributiecentrum werden gereden met App2Track tijdens de Experience week. App2Track biedt chauffeurs meer regie over het proces, de chauffeur kiest daarom zelf of hij een rit in konvooi wil meerijden. Binnen App2Track heeft de chauffeur inzicht in wie er meerijdt met het konvooi, hoe laat het konvooi vertrekt en vanaf welke plek. Zodra de rit geaccepteerd is, kan het konvooi vertrekken op de geplande tijd. Iedere seconde vindt een locatie update plaats en kan in de Simacan Control Tower de locatie van het konvooi bekeken worden. Aan het einde van de gezamenlijke rit splitst het konvooi en gaat iedere vrachtwagen zijn eigen weg. Vanuit de Simacan Control Tower kan ook na splitsing gezien worden waar de vrachtwagen zich bevindt en weet men de aankomsttijd op de plaats van bestemming.

Benieuwd wat App2Track voor uw transportbedrijf kan betekenen? Lees hier meer.

App2Track